SUUNTAUTUMISPÄÄTÖSTÄ ODOTELLESSA

Saapas nähdä löytävätkö hallintotimpurit meille kokkolalaisille jonkun suunnan.  Kokkolan kaupunki on pistetty jonnin joutavan kaupanteon ja halpahintaisen poliittisen pelin kohteeksi. 

Miten voivat olla yhteismitallisia yrittäjien Kela-maksun poisto ja Kokkolan suuntautuminen?  Täytyy vain todeta, että kauppamiehiä on monenlaisia.

Ymmärrän täysin maakunnan miesten ja naisten mielipiteet ja haikailut pohjoisen perään. Kokkolalaisena minulla on kuitenkin lupa epäillä sen suunnan paremmuutta. Mielestäni tällainen siirto ajaa meidät ojasta allikkoon niin taloudellisesti kuin poliittisestikin.

Huolestuttavasti velkaantuvan kansantaloutemme näkövinkkelistä kielilain vaatimat ratkaisut karttapohjoiseen maksavat tolkuttomasti. Yhä useampi keskustalainenkin on tätä mieltä.

Toivottavasti oikeuskansleri Jaakko Jonkka panee asiat järjestykseen. Näin saataisiin Kokkolanseudulle tässä pitkään velloneessa kärhämässä jonkinasteinen rauhan tila.

Olen ylpeä Kokkolan kaksikielisyydestä. Vieköön tiemme suuntaan tai toiseen.  

Yksi kommentti artikkeliin ”SUUNTAUTUMISPÄÄTÖSTÄ ODOTELLESSA”

  1. Ruotsinkielisiä virkamiehiä voidaan siirtää Vaasasta Kokkolaan vai onko siinä joku ongelma ?? Ainakin meikäläisiä virkamiehiä voidaan varmasti siirtää ties ja vaikka minne.

    Koplausväitteethän on todettu perättömiksi jo kauan aikaa sitten. Lillukanvarsia sanon minä. Kokkolan kaksikielisyys on rikkaus joka ei lopu jos ihmiset sitä itse vaalivat. Valtionvirastoa tai virkamiehiä ei voine syyttää siitä jos kaksikielisyys jonain päivänä vaikka loppuu ??

    Ilmeisesti pitäisi perustaa virasto joka huolehtii ja palvelee ruotsinkielen säilymisestä Kokkolan kaupungissa sekä puskee tiedotteen joka viikko siitä mitä yhteistyötä Pietarsaaren kanssa on tehty.

Kommentointi on suljettu.