Jere Lahden muistolle

Jere Kaleva Lahti (3. helmikuuta 1943 Kälviä – 30. heinäkuuta 2020 Helsinki) oli suomalainen yritysjohtaja, vuorineuvos ja kokoomuksen kansanedustaja kaudelta 2003–2007.
Lahti aloitti työuransa SOK:ssa tukkumyyjäharjoittelijana vuonna 1963 ja eteni aina SOK:n pääjohtajaksi asti. Hän oli pääjohtaja vuosina 1988–2002 ja uudisti yritystä ja sen toimintaa.
Jere Lahti oli Kälviä-päivien pääjuhlassa kunnan kutsumana juhlapuhujana. Hän piti hyvän puheen. Kahviteltaessa Jere kertoi nykyisen ABC-ketjun alkuvaiheista. Erinomaisesti menestynyt brändi lanseerattiin Jeren pääjohtajakaudella. Jere kertoi, että heillä oli työryhmä, jonka tehtävänä oli etsiä nimi uudelle toiminnalle.
Ehdotuksia tuli useita, eikä mikään ehdotetuista nimistä saanut hyväksyntää. Sitten eräs toimikunnan jäsenistä vähän kyllästyneenä tokaisi, että olkoon vaikka A B C. Se valittiin projektin työnimeksi ja se jäi sitten pysyväksi. Ei silloin valittu nimi ole liikeideaa eikä menestyvää liiketoimintaa haitannut. Pikemminkin päinvastoin.
Jere Lahti oli pikkuserkkuni.

Yksi kommentti artikkeliin ”Jere Lahden muistolle”

  1. Kiitos. Olipa lämmittävää löytää muisto isästä ja blogisi. Juuririhma. Leppeää syyskesää.

Kommentointi on suljettu.