JÄITÄ HATTUUN

Keskustan kentällä käydään parasta aikaa keskustelua jäsenvaalista ja pohdinta on kohdistunut nimenomaan puolueen puheenjohtajan valintatapaan.

Itse kyllä jarruttelisin tässä jäsenvaaliasiassa. Ei toimivaa järjestelmää pidä lähteä muuttamaan. Ollaan tosi liukkaalla jäällä, jos ollaan murentamassa keskustan massiivisen puoluekokouksen tärkeintä tapahtumaa.

Olen ollut lukuisissa keskustan puoluekokouksissa. Ehdottomia kohokohtia ovat olleet puheenjohtajan vaalit. Ne ovat myös jääneet päällimmäisinä mieleen. Tulee myös muistaa, että jokaisesta puoluekokouksen valitsemasta puheenjohtajasta on tullut historiaan jäävä merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Keskustan puoluekokous on poikkeuksetta onnistunut puheenjohtajansa valinnassa. 

Ihmettelen vanhan ja viisaan Seppo Kääriäisen intoa tässä asiassa. Nyt hän on ”näätän jäljillä”. Jos esivaalia välttämättä pitää kokeilla, niin sille koekentälle joutaa puoluesihteerin valinta. Niissä valinnoissa puoluekokous ei ole aina onnistunut.

Keskustan puoluekokoukset ovat suomalaisen poliittisen elämän ehdottomia huipputapahtumia. On suoranaista hulluutta lähteä horjuttamaan niiden henkeä etukäteen puheenjohtajan esivaalilla. Kyllä mielipidetiedusteluja on tarpeeksi.

Tässä asiassa keskustan puolueväen on syytä panna jäitä hattuun.