TAITAMATTOMAT METSURIT

Nyt ollaan Kokkolan kaupunkia ja Keski-Pohjanmaan liittoa sahaamassa suuntaan, jossa ne molemmat joutuvat konkeloon. Seurauksena on, että Keski-Pohjanmaan liiton lähtölaskenta alkaa ja Kokkolan kaupunki joutuu vuosikausiksi monenlaisten vääntöjen kohteeksi. Konkelossa on huono olla. 

Eivät keskustalaiset viisaat ja kaukonäköiset mahtimiehet Viljami Kalliokoski, Kauno Kleemola ja Esko Aho koskaan toteuttaneet rajanvetoa Kokkolan ja Pietarsaaren välille. Monet tahot sitä yrittivät Keski-Pohjanmaan läänin ja muidenkin hankkeitten varjolla. Keskustalla oli noihin aikoihin enemmän valtaa kuin nyt.

Kokkolan maantieteellistä sijaintia hallintonikkarit eivät voi muuttaa, eikä PRS-KLA:n  työssäkäynti- ja talousaluetta voi jakaa heppoisin perustein. Nyt ollaan niin tekemässä. Puhutaan maakunnan tulevaisuudesta. Minusta se on veisaamista vanhasta virsikirjasta. Nyt kannattaisi keskittyä Keski-Pohjanmaan liiton tulevaisuuteen ja nykyaseman vahvistamiseen.

Mitä lisäarvoa saamme ryhtymällä kamppailemaan taantuvien Oulun Eteläisen seutukuntien kanssa. Sieltä ei paljon tukea maakuntamme liitolle saada. Oulusta lähtenyt avustuseuro on menettänyt ainakin 95 % arvostaan, kun se on Ylivieskan ohittanut. Siitä pitää pohjoisen suunnan suuri poika Antti Rantakangas kyllä huolen.

Poliittisestikin tämän kuponkien alustavan tarkistuksen mukaan tehdyn  suuntautumispäätöksen johdosta Keskusta joutuu vielä taitamattomien metsureidensa takia konkeloon. Näin minä povaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”TAITAMATTOMAT METSURIT”

  1. Sattuipa ”vallattoman metsurin” sivallus jälleen oikeaan aikaan ja paikkaan.
    Paljon metsätöitä tehneenä olen havainnut, että on hyväksi jättää riittävän paksu pitopuu kaatoloven puolelle jos haluaa välttyä konkelolta. Varsinkin tuulisella paikalla on hyväksi olla myös työntäjiä matkassa ettei pääse syntymään vahinkoja. Vanhat kelottuneet siemenpuuasennossa jököttävät hongat tuppaavat olemaan hankalia korppien tähystyspaikkoja. Puhuisin mieluummin laulettavan vanhasta lasisesta laulukirjasta josta korkki on hukkunut ja kiikarina se näyttää varsin suppealle alalle ja varsinkin sinne päin mihin katsojan kengät osoittaa.
    Wanha setä Marinkaisista.

Kommentointi on suljettu.