KONKARIMIEHILLE LIIKAA MAHTIPAIKKOJA,

toteaa Keskustan historian ensimmäinen kaupunkitoiminnan suunnittelupäällikkö Maija Pihlajamäki (oli jo aikakin sellainen valita) tämän päivän Suomenmaa-lehden haastattelussa ja on mielestäni täysin oikeassa.

Kokoomus istuttaa tärkeille ja näkyville vaikuttajien paikoille kolmekymppisiä. Meillä Keskustassa tärkeimmät ja näkyvimmät puheenjohtajuudet valloittaa liki seitsämän- kymppiset ukot. Tältä se näyttää. Poliittista lisäarvoa ei näistä valinnoista synny. Ei tarvitse ihmetellä, että kannatusrako Kokoomukseen kasvaa.

Maija Pihlajamäki on entinen Keskustan kunta- ja maakuntasihteeri ja hän on kotoisin Lehtimäeltä Etelä-Pohjanmaalta. Hän tuntee puolueväen aatokset. Maija toteaa lisäksi, että kentällä pelätään ja kauhistellaan uutta. Keskustalaiset ovat siilipuolustuksessa. Senkin alleviivaan.

Keskustasta on tulossa tätä menoa junttipuolue, jossa uutta luovat ja nykyajassa elävät kaupunkilaiset eivät viihdy. Kannatuksen pohjakosketus on vielä edessäpäin. Näin pelkää tällä hetkellä moni keskustalainen. Niin minäkin. Pelätään, että perälauta vuotaa. Poliittisessa liikkeessä se vuotaa aina. Se saakin vähän vuotaa. Paljon vaarallisempaa on, jos rattaille ei nouse uusia matkustajia.

Kaupunkitoiminnan suunnittelupäällikkö Maija Pihlajamäen ajatukset pitäisi panna laajaan levitykseen Keskustan kentälle. Entisillä suunnilla, tutuilla ja turvallisilla valinnoilla tulee virheellistä turvallisuuden tunnetta. Kannatuksesta pitää kilpailla ja hakea lisäkannatusta sieltä missä sitä on saatavissa. Ei sitä Kainuun korvesta löydy. Sitä löytyy sieltä missä on ihmisiä, työtä ja toimeentuloa.  

Keskustalaisten on katsottava maailmaa suvaitsevammin. Meidän on otettava ohjat käsiimme ja rakennettava sellaista ohjelmaa joka herättää luottamusta ja uskoa, että Keskusta pystyy ratkaisemaan edessä olevat ongelmat. Puoluejohdon on saatava myös kenttäväki mukaan huomisen rakentamiseen.

Maijan ajatuksilla on hyvä aloittaa kaupunkien valloitustyötä. Työsarkaa tulee riittämään.

Yksi kommentti artikkeliin ”KONKARIMIEHILLE LIIKAA MAHTIPAIKKOJA,”

  1. Kälviänmalli jossa eläkeläiset hoitaa keskeisimmät luottamuahenkilöpaikat näyttää levinneen koko valtakuntaa käsittäväksi. Maija on oikealla asialla,
    nuorempien on otettava vastuu tulevaisuudesta . Politiikka ei uudistu muuten kuin hekilöitä vaihtamalla.

Kommentointi on suljettu.