NAISKAUNEUS KIINNOSTAA

Parasta aikaa on menossa yleisöäänestys tämän vuoden Miss Suomesta. Ensimmäistä kertaa katsojat muuttuvat tuomareiksi ja saavat valita vuoden kauneimman. Varsinainen kruunaus tapahtuu 1.3 ja tapahtuma televisioidaan kuten ennenkin.

Miss Suomi kilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1931. Ensimmäiset  television lähettämät kisat olivat vuonna 1962. Kuuluttajina toimivat suomalaisille tutut tv-kasvot Lenita Airisto ja Jaakko Jahnukainen.

Monesti on spekulointeja ja mielipidekyselyjä lehtienkin palstoilla kaikkien aikojen kauneimmista suomalaisista misseistä. 

Tähän mielenkiintoiseen kysymykseen minulla on mielipide. Laitan kolme mielestäni kaikkien aikojen kauneinta suomalaista missiä aakkosjärjestykseen.

Tässä listani: Suomi neito v.1952 Armi Kuusela, miss Suomi v.1975 Anne Pohtamo, miss Suomi v.1991 Tanja Vienonen.

Armi Kuusela ei ollut miss Suomi vaan Suomi Neito ja hän voitti Helsingin olympiavuonna 1952 Miss Universum tittelin ja pani suomalaiset kauneudellaan melkein pois tolaltaan. 

Näiden kolmen kauniin naisen Armi Kuuselan, Anne Pohtamon ja Tanja Vienosen valintaa en perustele. He olivat ja ovat edelleen vain niin kauniita. Oikeita missejä.