SUUNTAUMISVÄÄNTÖ JATKUU

Tällä viikolla jälleen kerran Keski-Pohjanmaan liiton hallitus muodostaa kantaansa suuntautumisasiassa. Päätöstä ei ole vaikea ennakoida. Mielipiteet ovat luutuneet asennetasolle eikä mikään liiton hallituksen jäsenten kantaa muuta. Kokkolan kaupunginhallitus käsittelee 2 maaliskuuta samaista asiaa. Näillä näkymin asia ei etenisi kaupunginvaltuustotasolle.

Oma kantani on ollut aina selvä. En näe järkevänä irrottaa Kokkolan kaupunkia omasta kulttuuritaustastaan ja siirtää sitä Kainuun kanssa samaan viiteryhmään. Myös yhtenäistä työssäkäynti- ja talousaluetta ei pitäisi aidata uudella hallinnollisella esteellä. Varsinkin kun pohjoisessa lääninraja siirtyy kaikissa ratkaisuissa historiaan. 

On esitetty pohjoisen valinnan tueksi mitä erilaisimpia perusteita. Nuuskakin otettiin esille varoittavana esimerkkinä etelän turmiollisuudesta.  Monet käyvät liian kuumina; ei tämä asia ole uhkauksien eikä mielipiteitten kahlitsemisen paikka.

Näen, että ellei laajempaa polittista yksimielisyyttä asiassa löydy, niin pohjoiseen suuntautuminen lopettaa Keski-Pohjanmaan liiton.

2 kommenttia artikkeliin ”SUUNTAUMISVÄÄNTÖ JATKUU”

  1. Olen täsmälleen kanssasi Tapani samaa mieltä asiasta ja asian taustoista.
    Valitettavasti näyttää siltä ettei järki ja tunteet sovi sämään luutuneeseen päähän.
    Seurauksistakin olen täsmälleen samaa mieltä edelleenkin kuin olen ollut jo pitemmän aikaa.
    Tässä käy nyt niin kuin Käläviällä ( taikka astetta pahemmin).

    Wanha setä Marinkaisista

  2. Edelleenkin koko muu maakunta haluaa tehdä yhteistyötä pohjoiseen, mutta muuan Kokkolan kaupunki maakuntakeskuksena kuvittelee etelästä tulevan auvoisen elämän. Pietarsaaren ja Kokkolan yhteistyö toimii paperilla ja Vaasasta on valot sammutettu aikoja sitten.

Kommentointi on suljettu.