MINNE MENET SAIRAANHOITO?

Olen huolestunut sairaanhoidon tulevaisuudesta. Terveyskeskukset eivät saa enää palkattua lääkäreitä normaalikonstein.

Yhä tavallisempi tarina on, että lääkärit ottavat virkavapaata julkisen sektorin viroistaan ja siirtyvät keikkalääkäreiksi yksityisille firmoille, joiden avulla he saavat palkkatulonsa pääomatuloina. Tällä tavalla edeten kuntien kukkarot tyhjentyvät. Tässä tilanteessa ei ole kehumista eikä kuntien kuppaamiselle näy loppua.

Nyt tarvitaan päättäjiltä joka tasolla ryhtiä ja näkemystä. Terveyspalvelujen käyttäjät eivät tarvitse kahta julkista organisaatiota hoitamaan heitä. Yksikin toimiva systeemi riittää. Ei Kokkolanseudullakaan tarvita enää kahta hallintoa hoitamassa saman potilaan terveyttä. Turhat rajapinnat joutavat museoon jarruttamasta luontevaa asioitten hoitoa.

Toivottavasti uusi terveyslaki tuo tolkkua tähän järjettömyyteen. 

Yksi kommentti artikkeliin ”MINNE MENET SAIRAANHOITO?”

  1. Terveydenhuoltoala on kasvava bisnes. Lääkärin ammatti oli ennen muinoin kunnioitettava ammatti, varsinkin kunnanlääkärin. Siihen tehtävään kun
    ryhtyi niin käsittääkseni taustalla oli jonkinlainen kutsumus. Tänään lääkäreitä kutsuu luokseen enää raha. Tarvisi kiireesti tehdä korjaavia toimenpiteitä.

Kommentointi on suljettu.