PÄÄTTÄJIÄ TAPAAMASSA

Olin alkuviikosta Suomen Kuntaliiton valtuuston kokouksessa Helsingissä. Se on tärkeä tapahtuma kahdestakin syystä. Siellä on mahdollisuus viedä terveisiä ministeritason päättäjille sekä vaihtaa ajatuksia eri puolelta Suomea olevien kunnallispäättäjien kanssa.

Itse kokous oli tällä kertaa rutiinikokous, jossa hyväksyttiin viime vuoden vuosikertomus ja tilinpäätös. Toki ryhmäpuheenvuoroissa käsiteltiin tulevia kunnallisvaaleja ja päivän politiikkaa. Mutta mitään mullistavaa kokouksessa ei tullut esille. Kuntaliiton valtuustolle toi hallituksen tervehdyksen kokoomuslainen peruspalveluministeri Paula Risikko.

Keskustan oma ryhmäkokous oli mielenkiintoinen. Siellä olivat alustajina liikenneministeri Anu Vehviläinen ja kuntaministeri Mari Kiviniemi sekä istuva puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Myös Korhosen haastaja kansanedustaja Kimmo Tiilikainen vieraili ryhmän kokouksessa. 

Liikenneasiat ovat osaavissa käsissä. Ministeri Vehviläinen on vahvasti sitoutunut työhönsä. Vanhasen hallituksen ohjelmassa on merkittäviä liikennehankkeita myös meidän seudullemme. Kaksoisraideinvestointi on Kokkolan seudun kehityksen kannalta merkittävä tulevaisuuden sijoitus.  

Myös Mari Kiviniemi sai omiltaan kiitosta. Yhteisesti todettiin, ettei Keskusta Paras-hankkeeseen kompastu. Ministeri Kiviniemi on vienyt historillista uudistusprosessia maltilla ja ammattitaidolla eteenpäin.

Oma käsitykseni puoluesihteeriasiassa entisestään varmistui. Sain keskustella pariin otteeseen Kimmo Tiilikaisen kanssa. Hän on sivistynyt ja osaava kaveri. Hän tuo uutta avointa toimintakulttuuria tullessaan. Toivottavasti hän on puolueemme tuleva puoluesihteeri. 

Yksi kommentti artikkeliin ”PÄÄTTÄJIÄ TAPAAMASSA”

  1. Tiilikainen esiintyi televisiossa vakuuttavasti, kyllä ruokolahden leijonalta löytyy kynsiä ja raatelutahtoa tilanteen tullessa. Puoluesihteerin leijona
    olisi saanut kyllä raadella, sen verran omituisia törkeyksiä sihteeri tiedotustilaisuudessaan puheli.

Kommentointi on suljettu.