TÄSSÄ MARKKINARAKO

Terveysbisneksen kehittelyssä ja palvelujen markkinoinnissa suomalaiset tulevat pahasti jälkijunassa vaikkapa saksalaisiin ja ruotsalaisiin verrattuna.

Tukholman maakuntahallinto on perustanut Stockholm Care Ab – yhtiön, joka tekee yhteistyötä 20:n yksityisen ja julkisen sairaalan kanssa. Firma tarjoaa maksukykyisille ulkomaalaisille terveyspaketteja, joihin kuuluvat leikkausten ja hoitojen lisäksi myös matkajärjestelyt sekä omaisten majoituspalvelut. Saksalaiset ovat kehitelleet vastaavan konseptin vieläkin pitemmälle. Ja kauppa käy.

Jopa puolet pietarilaisista on tarpeen tullen kiinnostunut hoidattamaan itseään ulkomailla. (AL 29.3.) Nyt suomalaisten on vain pelattava korttinsa niin, että venäläiset tulevat Suomeen.

Alalla toimivien pörssissä mellastavien terveysfirmojen pitäisi Suomessa keskittyä terveysturismiin eikä kuntien hoitamaan hätää kärsivään julkisen terveydenhuollon ryöväämiseen.. Mutta kokoomuksen johtama hallitus ajaa julkista terveydenhuoltoamme suoraan näidän ahnaitten terveysfirmojen syliin.