KESKUSTAN PUHEENJOHTAKISAAN TARVITAAN UUSI NIMIÄ

Kesäkuu lähestyy kovaa kyytiä. Myös keskustan puheenjohtajakisa tiivistyy. Mari Kiviniemen heitettyä pyyhkeen kehään, kisaan ovat tällä hetkellä varmasti lähdössä kokeneet Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen.

Puheenjohtajavaali pakottaa keskustan puoluekentän miettimään puolueen linjaa. Parinkymmenen vuoden ajan keskustan kannatus pysytteli 20 prosentin paremmalla puolella. Esko Aho, Anneli Jäätteenmäki, Matti Vanhanen ja Kiviniemi olivat sen ansiosta myös pääministereitä.

Se ei onnistu katsomalla taaksepäin. Uusia nimiä tarvitaan. Heitä myös varmasti ilmestyy lähiaikoina. Odotan ainakin Tuomo Puumalan  ja ainakin yhden naisehdokkaan astuvan kanveesille

Yksi mielenkiinnolla odotettu nimi on kansanedustaja Juha Sipilä. Hän on vielä monille tuntematon. Mutta monen mielestä hänessä on ainesta vaikka puoluejohtajaksi.