MINISTERIN MUSTASSA AUTOSSA

Koska omistan yhteisen valtion kautta Stora Enso nimisen yhtiön osakkeita, herra Karvisen palkankorotus harmittaa minua. Hänen johtamansa yhtiön arvo laski, mutta johtajan palkka nousi. Sekin suututtaa, että lähes kaikki yhtiön kehittämisrahat suunnattiin Kiinaan. Kemijärvelle jätetään vain lipeälammikko.

Meillä kaikilla on osuus myös Finnairista. Sen omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) erotti kohtuuttomia etuja jakaneen Finnairin hallituksen ja nimittää uuden.

Hautala kehui hajottavansa hyväveliverkoston ainakin yhdestä valtionyhtiöstä – mutta valitsikin uudet johtokunnan jäsenet siitä samasta laumasta.

Ylen toimittajan kysymykseen, miksi johtokuntaan tulee henkilöitä, jotka istuvat jo monissa muissakin hallituksissa, ministeri vastasi ettei ”siinä hommassa kokematon pärjää”. Eikä näytä pärjäävän ministerinäkään. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Hautala on kovin vihreä hommissaan.

Niinpä niin. Sillä tavalla ministerin musta auto Hautalaa kuljettaa. Sama meno jatkuu. Turha meidän suomalaisten on Venäjää ja sen johtajia arvostella. Sama on täällä kaiku askelten. Herrat pärjäävät aina. Erityisesti lama-aikoina.