KAUKOLOVAN HIIHDOT

Urheilun ja urheilutiedon harrastaminen on mielenkiintoista puuhaa. Minulle soitti viikonloppuna toinen samanlainen ja kysyi, missä sijaitsee Kaukolova? Vastasin, että Venäjällä eikä Uralin takana, mutta aivan tarkkaa sijaintia enkä kunnan nimeä osaa heti sanoa. Nettikään ei suoraan antanut tarkempaa vastausta. Lupasin selvittää.

Soitin entiselle mestarihiihtäjä Tuulikki Pyykköselle, sillä tiesin, että hän oli ainakin siellä hiihtänyt. Pyykkönen nykyinen Kemppainen ei vastannut. Sitten soitin Marja-Liisa Kirvesniemelle, joka vastasi. Sympaattisen Marja-Liisan kanssa puhuttiin pitkä tovi. Hän tiesi, että Kaukolova sijaitsee lähellä Pietaria. Myös Marja-Liisa kertoi, että hänellä ei koskaan ollut vatsavaivoja Kaukolovan kisareissulla. Hän pelasi varmaan päälle ja otti aina jo lähtiessään omat eväät ja juomat mukaan.

Sitten soitti kaverini, joka oli löytänyt netistä tarkat tiedot. Kaukolova eli Kaukola on kylä, joka sijaitsee Inkerinmaalla Toksovan pitäjässä noin 20 km:n etäisyydellä Pietarista.

Sitten soitti Tuulikki Pyykkönen, jonka puhelimeen oli jäänyt numeroni. Kerroin hänelle asiani ja juttelimme myös Kaukolovan hiihdoista ja muistakin asioista pitkään. Tuulikki työskentelee Puolangan kunnan nuorisotoimessa. Hän oli ollut juuri järjestämässä lasten hiihtokilpailuja kotikunnassaan Puolangalla. Tuulikki oli myös Marja-Liisan lailla helppo puhuteltava. Nämä molemmat huippuhiihtäjät ovat mutkattomia ja aitoja ihmisiä.

Tällaisia mukavia tilanteita, tapahtumia ja joskus myös tapaamisia urheilutiedon perässä kulkeminen saa aikaan.