SYVÄÄ LUOTTAMUSTA

Entinen pääministeri Paavo Lipponen nauttii presidentti Tarja Halosen syvää luottamusta. Kaikki Lipposen tekemiset ja tekemättä jättämiset ovat Lipposen toimivaltaan kuuluvaa ja presidentin hyväksymää. Näin Halonen itse kommentoi medialle viime aikaisia tapahtumia. 

Vielä muutama päivä sitten Halonen sanoi, ettei presidentillä ole sanansaattajia eikä hän sellaisia tarvitse. Mistä Lipponen sai tietonsa välitettäväksi. Siitä presidentti ei puhunut eikä kyseenalaistanut saatikka moittinut. Puoluetoveri Lipponen nauttii Halosen syvää luottamusta.

Entinen pääministeri Jäätteenmäki kertoi taannoin totuuden mukaisesti suomalaisille, missä mennään ja mitä Lipponen oli Irak-gatessa amerikkalaisille luvannut. Jäättenmäki oli isänmaan asialla. Mutta demaripresidentti ei tehnyt elettäkään puolustaakseen Jäätteenmäkeä eikä neuvonantajaansa Martti Mannista. Molemmat saivat lähteä.

Kaiken jälkeen olisi toivottavaa, että Jäätteenmäki ja Manninen kertoisivat suomalaisille miten asiat todella menivät. Tällä hetkellä meillä on ainoastaan Halosen ja Lipposen sosialidemokraattinen kertomus tästä tapahtumasta. Siihen tarinaan ei ainakaan minulla ole syvää luottamusta.