LUXEMBURGISSA

Viime viikonloppuun kuului jalkapallo-ottelun lisäksi vierailu Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen Luxemburgissa.

ETT:tä meille esitteli Kuusamosta lähtöisin oleva kabinettipäällikkö Turo Hentilä. Hän kuuluu Olavi Ala-Nissilän kabinettiin.

Tärkeimpänä tehtävänä tilintarkastustustuomioistuimella on seurata EU:n varainhoitoa.

Tilintarkastustuomioistuimen kollegioon kuuluu 27 jäsentä eli yksi jokaisesta jäsenmaasta. Suomen edustaja on siis Ala-Nissilä. Hän kuuluu myös maatalouspolitiikan tarkastusjaostoon. Olavi on paljon päällä.

Olimme liikkeellä kahdeksan miehisellä joukkueella. Totesimme yhteisesti, että kielitaitoista ja asiansa osaavaa valiojoukkoa näihin vaativiin kansainvälisiin hommiin on valikoitunut.

3 kommenttia artikkeliin ”LUXEMBURGISSA”

  1. Itsekin Tapanin seurueessa mukana olleena täytyy antaa täysin tunnustus ETT:tä valaisevasti ja mielenkiintoisesti esitelleelle Turo Hentilälle. Mieluummin antaa valtakirjan yhteisiä asioita EU:ssa hoitamaan näille Turo Hentilölille tai Riikka Mannereille kuin Timo Soinin kaltaisille peruutuspeilijäärille.
    Sen verran Tapanin kommenttia täydennän, että saksalaiset suhtautuvat avoimen ystävällisesti satunnaisiin matkailijoihin. Kysyvälle vastataan ja ystävällisesti neuvotaan.
    Jalkapallo-ottelun yhteydessä myönteinen pointti oli se, että ottelulipulla oli vapaa matkustusoikeus viisi tuntia ennen ja jälkeen pelin Frankfurtin ratikoissa, junissa ja metrossa. Meillähän on totuttu ryöväämään maksava asiakas mennen tullen.

  2. Hei
    Millä konstilla pääsee matkailemaan esim. Brysseliin jonkun kustannuksella? Olen havainnut, että jotkut ”merkittävät” henkilöt käyvät siellä. Itse olen eläkkeellä, kepulainen isänmaidosta lähtien. Kunnanvaltuustossa olen istunut kolme vaalikautta, mutta lopetin sen kun tupakointikielto tuli voimaan. Politiikka kiinnostaa edelleen ja esim. Brysse, ym. kiinnostaisi. Varsinkin, jos joku maksaisi kyytini.
    Terv. Jussi

Kommentointi on suljettu.