EINTRACHT FRANKFURT – VFL WOLFSBURG

Olin seuraamassa viime lauantaina bundesliigaottelua Eintracht Frankfurt ja VFL Wolfsburg Frankfurtissa. Ottelu pelattiin Eintrachtin kotikentällä Commerzbank-Areenalla. Stadion uusittiin ajanmukaiseksi vuoden 2006 jalkapallon mm-kisoja varten. Se vetää tätä nykyä reippaat 52.000 katsojaa. Stadion tunnetaan myös nimellä Waldstadion.

Jalkapallo on Saksassa todella iso laji. Lauantain ottelussa oli noin 44.000 katsojaa ja tunnelma upea. Laulu raikui ja kannattajat olivat innoissaan. Monille koko lauantai on pelipäivää. Tunnelmaa haetaan kannattajabubeista ja baareista jo aamusta alkaen. Ja kannatuslaulut kuuluivat vielä pitkään iltaan.

Itse peli oli hyvätasoinen ja jännittävä. Kotijoukkue voitti 3-1. Kentällä vilisi tunnettuja pelaajia kuten Altintop, Diego, Grafite ja maalintekijätilaston kärkinimi Gekas. 

Saksassa systeemit toimivat mallikkaasti. Minkäänlaisia järjestyshäiriöitä ei näkynyt eikä kuulunut. Myös stadionilta poistuminen kaupunkiin sujui joustavasti junilla ja metrolla.

Yleisenä havaintona voi todeta, että Saksassa monet asiat ovat Suomeen nähden edullisia. Valitettavasti meille on pesiytynyt monien palvelujen hinnoittelussa ahneuden ilmapiiri ja suomalaiset maksavat ylikalliit maltaansa kiltisti ja nurkumatta. Saksalaiset eivät siihen ole alistuneet.

Yksi kommentti artikkeliin ”EINTRACHT FRANKFURT – VFL WOLFSBURG”

  1. Voin yhtyä Tapanin kommentteihin, kun olin itsekin matkassa. Totean taas kerran, että on se jalkapallo saanut valtavat mittasuhteet maailmalla. Englanti on tietysti jalkapalloilun ykkösmaa ainakin Euroopassa, mutta eivät saksalaisetkaan kauaksi jää. Katsojat elivät tässäkin ottelussa mukana ns. täysin rinnoin. Erityisesti kotikatsomon tahdikas liikehdintä ja seura-/kannatuslippujen hulmunta antoi silmiähivelevän ottelutunnelman! Tämän ottelun taso oli hyvä ja tilanteita syntyi molempiin suuntiin. Pelillisesti ottelu oli tasokas!

Kommentointi on suljettu.