KIMMO SASIN EHDOTUS

Kokoomuksen kansanedustaja ja Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi esitti, että suuret urheilutapahtumat- kuten olympialaiset ja MM- ja Euroopan mestaruuskisat – esitettäisiin jatkossa vain maksullisilla TV-kanavilla.

Vaikka Ylen taloudellinen tilanne onkin varmasti tiukka, niin Sasin ehdotus on syytä jäädyttää ja siirtää kuuluisaan mappi Ö:hön. Kyllä suomalaisten perusoikeuksiin kuuluvat suurkilpailujen seuraamisoikeudet.

Kansanedustaja Mika Lintilä Sasin edeltäjä Ylen luottamusmiesjohdossa teki vastavetona esityksen, että osa Tampereen Tohlopin toiminnoista tulisi siirtää Pasilaan Ison Pajan tiloihin. Se oli Lintilältä hyvä vastaesitys, jos kerran Sasi vakavissaan on lopettamassa urheilun arvokilpailujen kansanlähetykset.

Jos urheilulähetykset Yleltä lopetetaan, niin se on sille tuhon tie.