KAUPUNGINVALTUUSTOSSA

Olin eilen illalla istumassa kotikaupunkini Kokkolan valtuustossa varajäsenenä. Kokouksesta jäi mukava maku. Päällimmäisenä miellyttävänä päätettävänä oli pitää veroprosentit ennallaan. Se on nyt harvinaista herkkua, sillä suuressa osassa kuntia ja kaupunkeja verotusta hilataan ylöspäin. Muutenkin valtuustotyöskentely sujui hyvässä hengessä. Se on mieluista todeta. Virkamiehistöäkin kehuttiin, joka oli aivan paikallaan.

Toki Kokkolallakin on jatkossa suuria haasteita pitää talous hallinnassa. Se vaatii erityisesti kaupunginhallitukselta jäntevää ja tiukkaa ohjastamista. Terveys-ja sosiaalimenot uhkaavat ryöstäytyä näilläkin kulmilla käsistä. Oli harmillista, kun valtakunnassa edettiin tässä yli puolet kuntien budjetista nielevässä palvelutuotantokokonaisuudessa väärässä järjestyksessä.  

Mielestäni ensiksi olisi pitänyt panna erikoissairaanhoito ja perusterveydenhuolto saman hallinnon alaiseksi. Sen jälkeen hakea tositarkoituksella synergiat perusturvasta. No nyt mennään näin ja kamppaillaan.

Joka tapauksessa uuden laajentuneen Kokkolan alkutaival on lähtenyt vähintäänkin tyydyttävästi liikkeelle.