SUUNTAUTUMISPROSESSISSA YLLÄTTÄVÄ KÄÄNNE

Tänään istunut perustuslakivaliokunta vaatii lisäselvityksiä maakuntamme suuntautumisasiassa. Valtioneuvosto asettaa asiantuntijatyöryhmän selvittämään kielellisiä oikeuksia.

Sanatarkasti perustuslakivaliokunnan mukaan selvityksen perusteella on valittava se vaihtoehto, joka parhaiten turvaa kielelliset oikeudet.

Tämä lause tarkoittaa kaikella todennäköisyydellä sitä, että pohjoisen suunnan kannattajat tulevat pettymään.

Uusikin tilanne tulee ottaa vastaan rauhallisesti. Maailma ei tähän kaadu. Minulle tämä tuli yllätyksenä. Olin jo asennoitunut siihen, että valtioneuvoston päätös pohjoisesta pitää.

Vaikka olen puhunut ja kirjoittanut tosissani etelän suunnan puolesta, niin en ole koskaan kannattanut Kokkolan erottamista Keski-Pohjanmaan liitosta ja enkä ole ollut ajamassa kaupunkia Pohjanmaan liittoon. Se oli joutavaa puuhaa.

Joka tapauksessa tuulen suunta on taas muuttunut. Nyt tuuli puhaltaa etelästä. Pysyvästikkö? Sen näyttävät tulevat lähiviikot. 

Yksi kommentti artikkeliin ”SUUNTAUTUMISPROSESSISSA YLLÄTTÄVÄ KÄÄNNE”

  1. Sehän on mukavaa jotta perustuslakivaliokunta haluaa tuhota maakunnan lopullisesti RKP:n pillin mukaan. No onneksi Tampereelle erikoissairaanhoitoon on niin pitkä matka Kokkolan aluesairaalasta jotta siinä matkalla ehtii moni potilas kuolla. Saadaan kuntienkin talouteen merkittäviä säästöjä. Odotan sitä päivää innolla kun olemme vihdoinkin Pietarsaaren kanssa samassa suunnassa, sillä siitä yhteistyöstä tulee niin hienoa ja mahtavaa jotta Pietarsaari pitää kaikki virastot, mutta Kokkolassa osataan onneksi palvella ruotsiksi. Alan kallistumaan uusien vaalien kannalle.

Kommentointi on suljettu.