URPILAINEN SAI MOITTEITA

Savon Sanomat ja Hämeen Sanomat antoivat pyyhkeitä oppositiojohtaja Jutta Urpilaiselle siitä, että tämä asettui tukemaan ay-liikkeen mahdollista yleislakkouhkaa. Lehdet totesivat, että Urpilainen ampui pahasti yli maalin, ilmeisesti kokemattomuuttaan.

Yhteiskunnallinen työnjako pitäisi olla puoluejohtajilla selvillä. Puolueet vaikuttavat omilla keinoillaan. Pääareena on eduskunta, jossa oppositio – Sdp siinä mukana on jo eläkeasiassa turvautunut järeimpään aseeseen eli välikysymykseen. 

Oppositiopuolueen etukäteen antama tuki mahdolliselle poliittiselle lakolle kärjistää tilannetta ja Sdp:n puheenjohtaja Urpilainen lietsoo liekkejä kuumemmaksi. Sdp on siis valmis kääntämään selkänsä kansanvallalle ja antaa avoimen valtakirjan palkansaajajärjestöille.

Toki palkansaajärjestöillä on oikeus hallituksen eläkepäätösesitystä vastustaa. Mutta oudolta ja vastuuttomilta tuntuvat puheet tässä taloustilanteessa yleislakosta ja suorastaan kummalliselta tuntuu, että Sdp on jo liittynyt lakkorintamaan. Sdp tuntuu kiihkossaan unohtaneen osan politiikan pelisäännöistä.

Vaakalaudalla on nyt myös Sdp:n uskottavuus kansanvaltaisena puolueena. Urpilaisen tulisi ottaa pikatahtia käyttöön peruutusvaihde ja vetää pois puolueensa tuki yleislakolta.

Näin kirjoittivat viikonlopun Savon Sanomat ja Hämeen Sanomat. Näihin arvioihin on helppo yhtyä.   

Yksi kommentti artikkeliin ”URPILAINEN SAI MOITTEITA”

  1. Perussuomalaiset (Soini) ja Kristillisdemokraatit (Räsänen) sanoutuivat tänään omilla lausunnoillaan irti yleislakosta. Urpilainen oli myös tarkentanut sanomisiaan ja enää hänkään ei suoranaisesti lakkoa tukenut vaan piti sitä ay-liikkeen mahdollisuuteena. Vasurit ilmeisesti olivat tukemassa suorasukaisemmin lakkoa. SDP:n silmissä hohtaa nousevat kannatusluvut ja he unohtavat turvata siinä sivussa yhteiskuntarauhan.

    Sikäli mielenkiintoinen tämä eläkeasia jotta kaikki ovat samaa mieltä asiasta, mutta menettelytapa hiertää pahasti. Jos olisi soitettu etukäteen Etelärantaan tai edes laitettu tekstari niin tokkopa tämmöistä mylläkkää edes olisi..

Kommentointi on suljettu.