TONNIKERHOON

Viime maanantaina saavutin talven tavoitteen hiihdossa. Tuhat kilometriä tiukalla perinteisellä tyylillä on mittarissa.

Talvesta tulee hiihdon näkökulmasta erinomaisen hyvä. Käytännössä koko helmikuu oli verratonta hiihtoaikaa. Lunta tuli sittenkin mukavasti ja pakkasetkaan eivät päässeet sotkimaan hyvää rytmiä.

Murtomaahiihdon harrastus on pikku hiljaa noussut. Se on positiivinen asia. Lapissa sen erityisesti huomaa. Muutamat reitit Ylläkselläkin ovat jo niin suosittuja, että pitää valita ulkoreittejä jos mieli rauhassa hiihdellä. Näin laajalla hiihtobuumilla on suomalaisille kansanterveydellistä merkitystä.

Tällaiselle tunnelmahiihtäjälle suomalaisten hyvä menestys äsken päättyneissä MM-kisoissa antoi lisää potkua. Tuntui, että suksi kulki paljon kevyemmin. ”Musti” Jauhojärvi vitsaili: ”leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.” Huumorimiehen lausunnoksi se kelpaa.

Me elämäntapakuntoilijat lähdemme kohti uusia latukilometrejä. Kuntoilu on osa päivän lukujärjestystä. Luonnossa hiihtäminen ja kulkeminen ei tuota pettymyksiä vaan antaa kulkijalleen paremman kunnon ja hyvän mielen.