RISTIKON SM-KILPAILU ALKAA

Iltasanomat ja sanaristikkoseura Sanasepot järjestävät joka toinen vuosi ristikon täytön suomenmestaruuskilpailut. Kilpailu on avoin kaikille harrastajille. Osallistujia on ollut parhaimmillaan jopa 5-6000.

Alkueriä on kolme. Nyt on menossa I erä, II erä 2.3 ja viimeinen 16. maaliskuuta. Alkuerien 100 parasta ja nopeinta pääsee Helsinkiin välieriin. Loppukilpailuun selviää välierien kuusi parasta.

Tämän vuotista kilpaa himmentää Hannu Haapaniemen poisnukkuminen.  Puolustimme  Hannun kanssa monta kertaa Kälviän värejä tässä jalossa taidossa. Hannu oli lahjakas ja monipuolinen sanan taitaja ja hän omasi laajat tiedot.

Kolmas alkuerä on aina tosi vaikea. Vain kokeneet ja pitkään harrastaneet ratkojat voivat siitä selviytyä. Tiedot eivät löydy apteekin hyllyltä eikä googlesta vaan tarvitaan oivaltamista ja hoksnokkaa.

Välierissä ja loppukilpailussa on ratkaisevassa osassa tottakai osaaminen mutta myös nopeus. Olisin päässyt pari kertaa Helsinkiin mutten ole mennyt. Nopeuteni ei riitä mitalisijoille. Olen sen testannut.

Mukava todeta, että tämän tason ristikkoharrastajia löytyy Keskipohjanmaalta muutamia. Niinkuin aina kilpailussa, niin näissäkin tarvitaan myös rouva Fortunan myötämielisyyttä. Huolellinen on myös oltava joka kohdassa.

Yksi kommentti artikkeliin ”RISTIKON SM-KILPAILU ALKAA”

  1. Hei,
    eikö tätä tehtävää ole saatavilla enää maanantain jälkeen missään muodossa?
    Sattumalta tämän kisan huomasin, jonain vuonna olen yrittänyt tuota kisa-ristikkoa ratkoa, olisi ollut hauska kokeilla taasen.

    purple pie

Kommentointi on suljettu.