VOITTOJA, TAPPIOITA JA TUNNELMIA JOENSUUSTA

Voi täydellä sydämellä sanoa, kuten se kuuluisa entinen mies: ”Oli hyvä, kun tuli lähdettyä.” Puoluekokousreissu Joensuuhun oli taas kerran ikimuistettava kokemus.

Tuomon varapuheenjohtajuus oli kiistaton voitto koko puolueelle. Hän tuo selkeästi lisäarvoa ja uskon myös, että hän eheyttää puolueen tilannetta. Tuomo toimii siltana sukupolvien välillä. Etelän ja pohjoisen sekä maaseudun ja kaupunkien intressien yhteensovittamisessa tarvitaan myös Tuomon tuoreita ja ennakkoluulottomia mielipiteitä.

Jarmo Korhosen valinta puoluesihteeriksi oli kiistaton. Jarmon selvä voitto oli osoitus, että valinnan tekee puoluekokousväki eikä kukaan muu. Oli kuitenkin hyvä, että sihteeristä äänestettiin. Toivottavasti käyty keskustelu opetti sen, että puolueen toimintatapoja kannattaa tarkastella. Toivon myös, että tämä Korhosen selvä voitto ei johda uhoon ja ylimielisyyteen.

Keskusta taistelee tällä hetkellä lähinnä Kokoomuksen kanssa suurimman puolueen paikasta. Helsinkiä edustavan Mari Kiviniemen putoaminen varapuheenjohtajistosta oli tämän kisan kannalta valitettavaa. Myös Jarmo Korhosen valinta on tästä tarkastelukulmasta kaksipiippuinen asia.

Joensuu on kaunis kaupunki ja säätkin olivat suosiollisia. Sunnuntaiaamun lippumarssi läpi kesäisen kaupungin maakuntalaulun tahdissa huipensi viikonlopun. Kiitokset kaikille matkakumppaneille hyvästä seurasta.

Parvessa on mukava lentää!

Paavo Väyrynen puhumassa
Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen puhumassa.


Sirkkalan puistossa marssin alkua odotelessa kauniissa kesäisessä maisemassa.