PUHEENJOHTAJA SAI VAHVAN VALTAKIRJAN

Puoluekokouksien tärkein henkilövalinta on aina puheenjohtajan valinta. Keskustan nykyinen puheenjohtaja ja samalla pääministeri Matti Vanhanen sai Joensuun kokoukselta vankkumattoman tuen. Sen turvin Vanhasen on hyvä lähteä kohti syksyn haasteita.

Puoluekokouksessa tehdyt päätökset eivät tuottaneet yllätyksiä. Ne etenivät ennakko-odotusten mukaisesti. Tärkeimpiä olivat Nato-linjaus, presidentin valtaoikeudet, veroratkaisut, korkeakoulujen rahoitus, jätevesiasetus ja äänestysikärajan laskeminen kunnallisvaaleissa 16 vuoteeen. Näitä tehtyja päätöksiä ja linjauksia on selostettu lehdissä seikkaperäisesti.

Syksyn kunnallisvaalit ovat seuraava testi. Niissä mitataan Keskustan kannatus ja puolueitten kannatuslukemista tehdään jo ennakkoon monta prognoosia. Keskustalaiset lähtevät Matti Vanhasen johdolla tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa.

Saimme Joensuusta lisää intoa ja potkua kunnallisvaaleihin.