NAVIGOINTIA

Monella on autossaan navigaattori, joka neuvoo mikä suunta, mikä reitti pitää valita päästäkseen päämääräänsä.

Kuntapäättäjilläkin pitäisi nyt olla navigointilaite povitaskussaan, että pysyisivät kartalla. Murros ja muutosten tuulet puhaltavat nyt navakasti. Paras-hanke ja sen vaatimat toimenpiteet ovat tulleet konkreettisesti kuntalaisten tietoisuuteen ja päättäjien agendoille. Se ei ole ollutkaan unta eikä vouhotusta vaan totisinta totta.

Kun seuraa jokilaaksojen Jyta-hanketta ja muutoinkin ympärillä käyvää kuhinaa, niin olen entistä vakuuttuneempi, että kälviäläiset valitsivat oikean reitin. Voi sanoa, että on suuri helpotus, ettemme ole jokilaaksojen kanssa kamppailemassa palvelujemme järjestämisestä.

Kokkolanseudun kehitysnäkymät ovat hyvät. Mahdollisuudet eivät ole yhdessä korissa. Monen työssäkäyntialueemme elinkeinohaaran näkymät ovat kerrassaan lupaavat. Globaalissa kilpailussa tulee toki takaiskujakin. On erittäin valitettavaa, että elintarviketeollisuuden osaamista ja työpaikkoja lähtee alueelta juuri kun tuotteiden hinnat ovat selkeässä noususuunnassa.

Vaikka reitti on valittu oikein, niin tarvitsemme uudessa Kokkolassakin navigointia. Meidän on tehtävä oikeita päätöksiä. Kaupungin talous on saatava vakaammaksi. Jos pelimerkit uhkaavat loppua, silloin on hälytyskellojen soitava päättäjien päissä.

Kokkolan huominen on haasteellinen. Sen takaavat jo yksistään terveydenhoidon ja perusturvan nopeasti lisääntyvät kustannukset.