HYVÄÄ VALPURINPÄIVÄÄ

Toukokuun ensimmäinen päivä on ollut vuodesta 1979 virallinen liputuspäivä. Se on Vapun ja Valpurin nimipäivä. Vappu on ollut perinteisesti erityisesti kevään, työväen ja ylioppilaitten juhla. Tänään sitä vietetään suomalaisen työn juhlana eikä vapun juhliminen ole enää poliittisen vasemmiston yksinoikeus.

Tänäkin vappuna on syytä vetää Suomen lippu salkoon suomalaiselle työlle ja osaamiselle. Viime aikoina on tosin menetetty kipeää tehden työtä ulkomaille mutta tilalle on saatu yllättävän hyvin korvaavia työpaikkoja. Työttömyystilanne koko maassa on edelleen ollut laskusuunnassa. Se on erinomainen saavutus tässä armottoman kovassa globaalissa kilpailussa.

Maamme hallitus on onnistunut tärkeässä tehtävässään työllistämisen edellytysten hoidossa maininnan arvoisesti. Kilpailukykymme on kansainvälisessä kunnossa ja innovaatioita sekä yrittämisenhalua löytyy vielä tämän päivän Suomesta.

Hyvä Suomi.