AVOIN KIRJE VALMISTELUTOIMIKUNNALLE

Valmistelutoimikunta on kokoontunut kerran ja linjannut asioita.
Se on istuttamassa luottamushenkilöitä (valmistelutoimikunnan jäseniä)
työryhmiin. Mielestäni sitä linjausta pitäisi vielä harkita.

Neljän kunnan synkronisointi yhdeksi on vaativa tehtävä. Se on pitkälti operatiivista toimintaa. Ei ole helppo tehtävä valita luottamushenkilöitä työryhmiin. Pitäisi olla joka kunnasta ja joka puolueesta edustaja. Mikä puolue ja mikä kunta pärjää ja mikä häviää?
Pitää myös huomioida, että eletään kunnallisvaalivuotta. Pelkään, että tarvittavat kehitystoimenpiteet ja uudistukset sekä elintärkeät talouden korjaustoimenpiteet politisoituvat ja vesittyvät.

Tällainen pomottaminen on vanhanaikaista ja antaa yleensä huonoja tuloksia. Valmistelutoimikunnan pitäisi panna hallintokunnat ja organisaatiot töihin ja antaa heille samoin kuin ylimmälle virkamiesjohdolle ohjeet ja selkeät talouden tavoitteet ja tukevan selkänojan. Nyt on kaikilla näytön paikka. Uskon, että tällä tavalla edeten pääsisimme parempaan tulokseen,

Tosi asia on, että tulevan uuden kaupungin talous tarvitsee kohennustoimenpiteitä. Huonot talouden luvut eliminoivat parhaatkin mainoskampanjat. Päätösvalta ei karkaa. Se on aina kaupungin hallituksella ja viime kädessä valtuustolla.

Nyt ei ole varaa missata hyvää ja ainutkertaista tilaisuutta. Jos valmistelutoimikunta ei kykene evästämään ja laittamaan tavoitteita virkakoneistolle, niin mitä sen jäsenet työryhmissäkään tekevät. Tässäkin tilanteessa on syytä erottaa valmistelu- ja päätösvalta.

2 kommenttia artikkeliin ”AVOIN KIRJE VALMISTELUTOIMIKUNNALLE”

  1. Näin on. Urpilaiset ja haimakaiset pantava sivuun. Kyttäävät ja jarruttavat

Kommentointi on suljettu.