AAMUTARINA

HOUSUN PAIKKA
Ostin vuosia sitten pyöräily-ja vapaa-ajanhousut. Sain edullisesti laadukkaat ulkoiluun sopivat pöksyt. Ne olivat mukavat ja mutkattomat pitää. Lisäksi ne tuntuivat kevyiltä ja sopivan tyköistuvilta..
Pahaksi onnekseni pari kesää sitten istuin näillä tykätyillä housuilla urheilukentän penkille laitettuun purukumimiinaan. Niitä yritettiin puhdistaa monella menetelmällä mutta huonolla menestyksellä. Viimeisenä konstina laitoin housut pakastimeen. Olin jostain kuullut, että siellä purukumi kovettuu ja siten sen saa murentamalla pois. Ei onnistunut sekään yritys.
Housut olivat niin läheiset etten halunnut niistä luopua. Esitin vaimolleni, että kovat keinot käyttöön: ”leikkaa purukumikohta pois ja paikka tilalle.” Vaimo leikkasi ja ompeli istuinosaan nätin pyöreän paikan.
Pyöreästä paikasta muistin jutun vuosikymmenten takaa halsualaisista veljeksistä, joiden housut äiti oli taidolla ja rakkaudella paikannut. Pojat tulivat itkua tuherrellen koulusta kotiin ja sanoivat, että piti hävetä kun kaikilla muilla oli housuissaan kanttiset paikat ja meillä pyöreät.
Pyöreä paikka takamuksessani teen taas tänä aamuna kävelylenkin. Se ei varmaan paljoa ulkoilupuseron alta näy, ehkä vilahtelee mutta ei se tahtia häiritse.
Mukavaa päivän jatkoa!