KESKUSTA ON EDELLEEN HENGISSÄ

Ennen kuntavaaleja povattiin keskustan romahtamista ja odotettiin perussuomalaisten ajavan keskustan ohi suuremmaksi kuntapuolueeksi. Näitä asioita rummutettiin erilaisissa medioissa päivästä toiseen. Maan parhaat politiikan asiantuntijat ennustivat keskustan auringon vihdoin laskevan.
Käydyt mielenkiintoiset vaalit osoittavat, että synkät ennustukset keskustan osalta eivät toteutuneet. Keskusta oli käytyjen vaalien kolmanneksi suurin puolue liki 15 % kannatuksella. Mukava todeta, että tämä hieno kansanliike on edelleen hengissä.
Kotoisessa Kokkolassa keskusta menetti kaksi valtuustopaikkaa mutta säilyi suurimpana ryhmänä kymmenellä valtuutetullaan. Vaalien voittajia niin täällä Kokkolassa kuin valtakunnallisessa kisassakin olivat kokoomus ja perussuomalaiset.
Keskustan ajamalla politiikalla on edelleen käyttöä vaikka kilpakumppanit ja media ovat toista väittäneet. Vahva kuntapuoleen asema menetyksistä huolimatta keskustalla säilyi. Tämä torjuntavoitto antaa uskoa siihen, että vastuuntuntoisella ja maltillisella toimintatavalla on edelleen käyttöä.
Keskustan ehdokkaat ja kenttäväki tekivät erinomaista työtä täällä kotikentällä ja koko maassa. Vaalien edeltävällä viikolla oli aistittavissa että keskustan kannatus on nousemassa ja perussuomalaisten hiipumassa.
Tästä on hyvä jatkaa. Keskusta ilmoittautuu sillanrakentajaksi ja valmiiksi yhteistyöhön muiden puolueiden kanssa täällä Kokkolassa sekä myös maakunnassa.
TapanI Hankaniemi