VAARALLISIA MERKKEJÄ

On olemassa sanonta: ” et voi päättää säästä, mutta voit vaikuttaa ilmapiiriin.” Säät ovat nyt talviset ja politiikan ilmapiiri valitettavasti viileä. Säät menevät kevättä kohden parempaan suuntaan mutta politiikan ilmapiiri näyttää menevän huolestuttavaan suuntaan.
Viimepäivien esimerkki Yhdysvalloista, jossa vaalien jälkimainingeissa äärilaidan mielenosoittajat tunkeutuivat kongressiin tehden tuhoisaa jälkeä. Tämä väkivaltainen mielenosoitus vaati suurten aineellisten tuhojen lisäksi kuolonuhreja. Tämä tapahtui maassa, jota on pidetty vapauden ja demokratian lippulaivana.
Myös meillä rauhallisessa Suomessa on vaaran merkkejä näkyvissä. Helsingissä suojatiellä eduskuntatalon lähistöllä käytiin käsiksi istuvaan kansanedustajaan entiseen pääministeri Juha Sipilään.
Kun seuraa poliittista keskustelua, niin on pakko todeta, että kielenkäyttö on repivää ja loukkaavaa. Keskinäinen kunnioitus ja hyvät tavat ovat näistä äärivoimien toimintatavoista tipotiessään. Meidän jotka olemme yhteisissä tehtävissä kansalaisten palvelijoina, pitäisi näyttää hyvää esimerkkiä.
Mielestäni suurella äänimäärällä maakunnastamme eduskuntaan valittu kansanedustaja Mauri Peltokangas on puheillaan, videoillaan ja toiminnallaan varoittava esimerkki. Hän repii, raastaa ja kiihottaa ilmapiiriä väärään suuntaan. Voi kysyä, mitä positiivista tällä tavoin toimien saa aikaiseksi?
Näillä näkymin olen lähdössä ehdokkaaksi kevään kuntavaaleihin. Itse uskon yhteistyöhön ja asialliseen toimintaan sekä haluan osaltani vaikuttaa myönteisesti kuntapolitiikan ilmapiiriin.
Tapani Hankaniemi