EI TULE VALMISTA

Sosiaali- ja terveydenalan uudistus jakoi edelleen mielipiteitä. Katainen huomautti, että asiantuntijatyöryhmä koostuu 50 sosiaali- ja terveydenalan asiantuntijasta, mutta työryhmä on riitainen.

– Edes ammattilaiset eivät ole kyenneet pääsemään yhteisymmärrykseen, Jyrki Katainen (kok.) sanoi Ylen Vaalien välissä -ohjelmassa.

– Tässä täytyy ottaa rohkeampi loikka, Sipilä (kesk.) väitti ja peräänkuulutti entistä enemmän rohkeutta sote-uudistukseen. Hän pelkäsi, että kunnat joutuvat tekemään näennäisuudistuksen. Hänen mielestään parikymmentä toimijaa riittäisi alalle.

– Kuntayhtymämalli, jossa on isännätöntä rahaa, ei ole oikea malli, Jutta Urpilainen (sd.) sanoi vastauksena Sipilälle, joka peräänkuulutti vähemmän toimijoita sote-alalla.

– Ne joilla on maksukykyä voivat käyttää yksityisiä palveluja, Soini totesi. Hänen mielestään ongelma on perusterveydenhuollossa.

Sote-uudistustyöryhmän pitäisi jättää mietintönsä ensi viikolla. Oppositio ei siihen uskonut.

– En luota enää, Sipilä (kesk.) sanoi.

– Jos vanhusten määrä vähenee, niin siinähän se mitoitus tulee kuntoon, perussuomalaisten Timo Soini puolestaan arvioi.

Hallitus väittää, että laitoshoidon paikkoja ei haluta leikata.

Ota noista lausunnoista selvää. Hallitus on ajanut itsensä täyteen umpikujaan.

Kyllä keskusta kotikunta- ja maakuntamalli on ainoa, jolla voimme edetä. Näin tärkeä uudistus pitää panna ehdottomasti parlamentaariseen valmisteluun.