VIIMEINEN OIKEA PRESIDENTTI?

Kekkosen jälkeen ei ole ollut oikeata presidenttiä. Mauno Koivisto savetti hyvän ja toimivan valtiosäännön. No Martti Ahtisaari sai Nobelin. Mutta siinä se oli. Tarja Halosesta ei ole paljon kerrottavaa. Miesten kravatteja hän oikoi ja hypisteli. Nykyisessä Sauli Niinistössä voisi olla ainesta mutta häneltä on viety työkalut.

Nyt ei ole talossa isäntää eikä emäntää. Sen viimeiset hallitusneuvottelut osoittivat. Riippuen seuraavien eduskuntavaalien tuloksesta voi olla, että Suomi on pitkään ilman toimivaa hallitusta.

Kuten huomaatte, niin ei näistä Urkin jälkeisistä presidenteistä ole paljon kerrottavaa. Siksi täytyy kertoa juttua Kekkosesta. Pääministeri Kekkonen matkusti kerran rautatiehallituksen pääjohtaja Roosin kanssa rautateillä ja esitti väitteen, että rautateillä on huono kohtelu. Roos kiisti tämän.

Saavuttiin Riihimäelle ja pääjohtaja poistui hetkeksi vaunusta. Kekkonen näki ulkopuolella asemamiehen ja tiedusteli häneltä: -Mikä asema tämä on? Minuutin kuluttua hän esitti miehelle saman kysymyksen ja sai jo hyvin ärtyneen vastauksen. Pian saapui pääjohtajakin vaunuun, jolloin pääministeri jälleen kysyi samalta asemamieheltä: – Mikä asema tämä on?

Silloin mies vastasi: – Etkös sinä saatanan kaljupää usko, että tämä on Riihimäki.

-Tässä näet, kuinka epäkohteliaita rautateillä ollaan, totesi Kekkonen Roosille.