VIISAUTTA ON HALLITUKSEN ULKOPUOLELLAKIN

Keskustan puheenjohtaja, kansanedustaja Juha Sipilä on jo pitkään perännyt Suomeen yliopistoa, joka keskittyy puun uusiin käyttömahdollisuuksiin opetuksessa ja tutkimuksessa.

Sipilän toive on toteutumassa. Tämä kävi ilmi Kaikkea muuta puusta -raportin julkistamistilaisuudessa eduskunnassa. Raportin on koonnut eduskunnan Kestävä kasvu -jaosto, jota Sipilä on vetänyt.

Itä-Suomen yliopiston osaksi perustetaan erityinen Puuyliopisto, joka kerää yhteen ja integroi puuraaka-aineeseen liittyvän kansallisen ja kansainvälisen osaamisen monialaisiksi tutkimus-, koulutus-, kehittämis- ja innovaatioprosesseiksi yhteistyössä muiden korkeakoulujen, sektoritutkimuslaitosten ja yritysten kanssa.

Puuyliopiston keskeinen tavoite on löytää konkreettisia keinoja, joilla lisätään puunkäytön työllistävää kasvua Suomessa ja ratkaistaan samaan aikaan kestävän kehityksen ongelmia. Raportin kokoamisesta ja toimittamisesta on vastannut Ajatuspaja e2.

– Olemme jo useita vuosia toimineet ja edistäneet alan tutkimusta, kertoi Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen.

Mönkkösen mukaan yliopistossa on käynnistymässä puutieteiden maisteriohjelma, johon on jo valittu kaksikymmentä opiskelijaa. Myös alan tohtoriohjelma on jo suunnitteilla.

Näin kirjoitti Suomenmaa tänään.

Juha Sipilä pitäisi saada mitä pikimmin päätöksenteon keskiöön. Kataisen hallituksen kannattaisi ottaa Sipilän neuvot ja ideat vakavasti. Ei jarrupolkinta painamalla auto liiku. Pitää myös välillä painaa kaasua.

Tällä Kataisen tahdittamalla menolla Suomi on pian konttaamassa.