SUOMEN VIRKAKONEISTO ASENNEKOULUTUKSEEN

Hyvää hallinto aukoo solmuja, auttaa, neuvoo ja palvelee. Se varmistaa, että kansan valtuuttaman lainsäätäjän tahto viedään sujuvasti käytäntöön.

Liian usein kansalainen kuitenkin huomaa palvelevansa hallintoa. Monelle viljelijälle ja pienyrittäjälle tunne on tuttu. Lomakerumbaa riittää, mutta apua tai kohtuutta siihen on vaikea löytää.

Jos koululainen keksii kesätöikseen perustaa jäätelökioskin, löytyy virkamies, joka käy sen lupien puutteessa sulkemassa. Virkamiestä, joka auttaisi tarvittavat luvat kuntoon, ei tahdo löytyä.

Kyse ei ole virkamiesten puutteesta, vaan siitä, mitä he tekevät. Moni virkamieskin on tuskastunut tehtävänkuvaansa. Ei ole mielekästä käyttää työpäiväänsä kartalta kadonneen aarin etsintään. Pellon reunalla turhautunut virkamies tapaa turhautuneen viljelijän.

”Viljelijöiden mitta on täynnä tehotonta, ahdistavaa ja jopa nöyryyttävää lainsäädäntöä”, totesi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila syksyllä Varsinais-Suomen tuottajaliiton kokouksessa.

Suomi ja sen hallinto tarvitsisi uudelleen koulutusta. Liian moni virkamies on käsittänyt tehtävänsä väärin tai hänet on pakotettu toimimaan terveen järjen vastaisesti.

Muutosta tarvitaan.

2 kommenttia artikkeliin ”SUOMEN VIRKAKONEISTO ASENNEKOULUTUKSEEN”

  1. MOI !

    Ensiksi tuohon koulutukseen pitää pakottaa nykyiset Kokkolan kaupungin luottamushenkilöt ja aivan kärkeen kaupungin tämän kauden 2013-2016 valtuutetut.
    Siellä on porukka, joka ei osaa muuta kuin elää velaksi ja onko sekin Oulusta tuotua ?

    Terveisin Paavo Peltola.

Kommentointi on suljettu.