KESKUSTAN RISTEILYLLÄ HYVÄ TUNNELMA

Viikko sitten keskustalaiset puheenjohtajansa Juha Sipilän johdolla kokoontuivat pitämään toimintapäiväänsä Helsinkiin. Sen päälle runsaslukuinen keskustaväki siirtyi laivaan ja risteilemään kohteena Tallinna.

Oli kiintoisaa olla taas kerran mukana yhteisellä matkalla. Paljon tuttuja ja hyviä keskusteluja monen keskustapäättäjän kanssa. Tältä matkalta jäi vaskooliin monenlaista ”kättä pitempää”. Sanonta, joka reissulla jotain uutta oppii, pitää tässäkin kohtaa paikkansa.

Menneen viikonlopun antina keskusta tarjoaa omaa vaihtoehtoaan valtiontalouden tasapainottamiseksi ja valtionvelan kääntämiseksi laskuun. Keskustan menosäännössä velkasuhde taittuu ja tulot ja menot saadaan tasapainoon kymmenessä vuodessa.

Keskustan ohjelman menosääntö tarkoittaa sitä, että valtion menot voivat lisääntyä enintään 60 % talouskasvun mukanaan tuomasta valtion tulojen reaalikasvusta. Loput tulojen kasvusta käytetään alijäämän paikkaamiseen. Menosäännössä pysyminen edellyttää julkisen talouden tuottavuuden parantamista yhdellä prosentilla vuosittain.

Jotta tämä onnistuu, tarvitaan myös talouskasvua. Sen turvaamiseksi on varmistettava koulutuksen tasoa, monenlaisten rakenteiden ja byrokratian uudistamista. Keskustalla on esittää myös suuntaviivat 200.000 uuden työpaikan luomiseksi.Tässä näkyy puheenjohtaja Sipilän vankka käden jälki. Hänellä on näyttöä ja uskottavuutta tällä tärkeällä rintamalohkolla.

Keskusta siis haastaa hallituksen tosissaan. Pääministeri Jyrki Kataisen johtama hallitus on pitkälle vaikean koostumuksensa takia ajautunut toimettomaksi ajopuuksi. Siitä ei ole enää ratkaisemaan käsillä olevia vaikeita asioita. Se on surullinen tosiasia.

Keskusta esittää vastuullisena toimijana vaikeaan taloudelliseen kurimukseen ajautuvalle Suomelle omaa selviytymisohjelmaa. Puheenjohtaja Juha Sipilää kannattaa nyt kuunnella. Hän ei esitä poliittisia latteuksia vaan selkeitä suuntaviivoja mihin päin pitää nyt kulkea.

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”KESKUSTAN RISTEILYLLÄ HYVÄ TUNNELMA”

 1. MOI TAAS !

  Ei tietenkään, kun on realistinen, voi sanoa, että Kataisen hallitus olisi täysin onnistunut. Kyllä monen asian haluaisi olevan toisin. Kun siitä aikakaudesta, jolloin tämän blogin pitäjällä oli puikot käsissä ja sai tehdä päätöksiä välittämättä muista, sillä aina oli päätöksille joko yksin tai ostopoikien avulla tuki vähintään 22-5.
  Nyt näyttää, että Kokkolassa tilanne on kääntynyt niin, että entiset voittajina olevat ovat joutuneet toteamaan tappioihi eli kaikki ei enää käykään kuin ”Strömsössä”
  Näin se menee elämän kulku, kun se on oravanpyörä. Ylhäällä ja alhaalla.

  Mitä tulee Sipilän otteeseen taloudesta, hyvä siihen saakka, kunnes mistä rahat esityksiin. Vähän tulee samanlainen fiilis, kun Te ajoitte kääseillä Kälviällä. Alulanka loppui. 10 kuukautta peräsimessä ei ole pitkä aika, että voisi hehkutella saavutuksilla, kun ei se oikein kannatuksessakaan näy.
  Kun on myynyt firmansa ja jos vielä ulos, ei oikein isänmaalliselta tunnu,
  Jaksan odottaa, jos sellaisen olette keksineet, että enemmän palveluja ja parempia vähemmillä veroilla.

Kommentointi on suljettu.