KOULUT ON SAATAVA KUNTOON

Torkinmäen koulun uudisrakennuksen siirtäminen Hakalahden koulun yhteyteen budjettipäätöksellä torjuttiin Kokkolan kaupunginvaltuustossa. Valtuusto haluaa selvittää vielä, tuleeko koulusta alakoulu vai yhtenäiskoulu. Se vaikuttaa myös sijoituspaikan valintaan.

Valtuusto päätti muuttaa talousarvioon sisältyvästä kolmen koulun investointipäätöksestä vain Torkinmäen koulun suunnittelua. Lucina Hagmanin koulun ja Isokylän monitoimitalon rakentaminen voidaan aloittaa ensi vuoden aikana.

Torkinmäen koulun rakentamista ja rahoitusta varten perustetaan työryhmä, jonka esitys pitää viedä valtuustolle ensi huhtikuun loppuun mennessä. Työryhmä selvittää, rakennetaanko koulurakennus nykyiseen paikkaan Torkinmäelle vai Hakalahden koulun yhteyteen. Sen pitää selvittää myös harjoittelukoulun valtionosuus ja vaihtoehtoisia malleja rakentamiselle.

Näinhän se kaupunginvaltuusto eilen päätti. Eikä huonosti päättänytkään. Koulut on saatava kuntoon. Ei liki tuhatta oppilasta voida evakossa ja tilapäisissä suojissa vuositolkulla pitää.

Torkinmäen ja Hakalahden koulujen tilannetta en kovin hyvin tunne. On varmasti paikallaan tilannetta näiden koulujen osalta arvioida uudelleen. Eihän muutaman kuukauden lisäaika päätöksen teolle katastrofi voi olla.