MIKSI EI?

”Mikä estää perustamasta sikalaa Helsingin keskustaan? Tarvittava vilja ja rehu saadaan rahdattua laivalla tai rekoilla helposti vaikkapa Kauppatorille, liete voidaan ohjata lämpölaitokseen. Sieltä se lämmittäisi kaukolämpöverkkoa. Minkä takia meidän maalaisten pitää kärsiä ruuan takia, miksi elän  jatkuvassa paskanhajussa kaupunkilaisten takia?

Kyllä minä sen ymmärrän, että vilja ja kasvikset pitää kasvattaa maaseudulla, mutta miksi lihaa, kananmunia ja maitoa ei tuoteta siellä missä kysyntä on?

Nyt pitää yhdistää kaksi asiaa. Guggenheim-museoita maailmalla on jo muutama, mutta Guggenheim-sikala Katajanokan rannassa olisi ainutlaatuinen ja varmasti ensimmäinen laatuaan. Siitä tulisi suuri matkailunähtävyys ja puheenaihe maailmalla.”

Näin kirjoitti Simo Ralli Maaseudun Tulevaisuuden Kantrissa jokunen aika sitten. Jotain tällaista ennakkoluulottomuutta kyllä tänä päivänä tarvitaan. Taitaa vain olla niin, ettei tämän sorttista paskan hajua saada stadiin vietyä.

Pääkaupunkiseudulla tuoksuvat muun sorttiset hajut.