KESKUSTA KIIPELISSÄ

Olikohan keskusta aivan tosissaan, kun se pari vuotta sitten päätti, että puolueen puheenjohtajasta voidaan järjestää neuvoa-antava jäsenäänestys.

Nyt kun sitä vaaditaan, on huomattu käytännön hankaluudet. Postiäänestys tulisi liian kalliiksi, sillä kirjeet ja palautuskuoret pitäisi lähettää yli 150 000 jäsenelle.

Nettiäänestyksen käyttöä taas ei ole edes selvitetty. Kuntakohtainen uurnavaali taas sitoisi kunnallisjärjestöjen väkeä kohtuuttomasti.

Ehkä kukaan ei vain tullut ajatelleeksi, että Paavo Väyrynen olisi joskus vielä ehdokkaana. Hänen kaksi tukijaansa, ruotsinkielinen piiri ja Peräpohjolan piiri vaativat nyt jäsenäänestyksen järjestämistä.

Puolueen piirijohtajat empivät vielä. Kaikkia jäsenvaali ei innosta. Eikä se oikea vaali olekaan, sillä päätösvalta pysyy puoluekokouksella.

Näyttää kuitenkin rumalta, jos uutta pykälää ei noudateta. Ja rumalta näyttää sekin, jos jäsenäänestyksen tulosta ei kunnioiteta.

Tämä kirjoitus on lainaus Aamulehdestä. Tosi on, että johtajilla pitäisi olla viisautta ja kaukonäköisyyttä. Sitä ei löytynyt nuorelta puoluejohdolta eikä muilta hanketta kannattaneilta Lahdessa.

Sanon suoraan, että se oli tyhmä päätös.