OUTOA SALAILUA

Viime viikolla ympäristöministeriö ja Metsähallitus järjestivät Varsinais-Suomessa Laitilassa kuulemistilaisuuden maakuntaan perustettavista, uusista luonnonsuojelualueista. Kutsu tilaisuuteen oli vain kovin rajattu.

Koska aiemmin Natura-suojeltujen alueiden tulevat lisärajoitukset koskisivat lähinnä metsästystä, kuulemistilaisuuteen oli kutsuttu vain metsästysseurojen edustajia. On omituista, että esimerkiksi suojelualueiden läheisyydessä olevia maanomistajia ei haluttu kuulla. Suojelu ja sen rajoitukset kiinnostaisivat varmasti laajempaakin yleisöä.

Salailun kruunasi se, että tiedotusvälineet haluttiin pitää tilaisuudesta ulkona. Paikalle pyrkineelle Maaseudun Tulevaisuuden toimittajalle järjestäjät totesivat, että tilaisuus on suljettu, eikä häntä päästetä sitä seuraamaan.

Ympäristöministeri Niinistön johtama ministeriö toimii salaseuran tavoin. On ihmeellistä, että suunniteltujen suojelukohteitten lähellä olevat maanomistajat pidetään valmisteluista syrjässä ja tietoja pantataan. Tuomittavaa toimintaa.