TERVEYDENHOITO KESKI-POHJANMAALLA

Kuntien ja tietenkin kuntalaisten kannalta on ensiarvoisen tärkeätä, miten hyvin terveydenhoito toimii. Kuntien talouden kehitys on pitkälti riippuvainen siitä, kuinka hyvin terveydenhoidon kustannukset saadaan pidettyä aisoissa.

Kokkolan näkövinkkelistä pitäisi terveydenhuollon rakenteita katsella ennakkoluulottomasti. Mielestäni Kokkolan Terveyskeskus on tänään erillinen saareke. Se on pitkälti isännätön ja tuuliajolla oleva toimija. Suitset eivät näytä olevan oikein kenenkään käsissä.

Kokkolan Terveyskeskuksen lääkäripula on krooninen. Monet päällekkäisyydet vieressä olevan keskussairaalan kanssa pitäisi järjestellä uudestaan. Samalla pitäisi terveyskeskuksen toimintaa vahvistaa ja monipuolistaa.

Jytan muodostamisen jälkeen olisi linjakasta ja viisasta luotsata Kokkolan Terveyskeskus keskussairaalan yhteyteen. Olisi viisasta antaa ammattilaisten hoitaa Kokkolan seudun terveysasiat.

Luulo siitä, että tällä toimenpiteellä ohjattaisiin Kokkolanseudun ihmiset kalliimmille luukuille, ei vastaa todellisuutta. Päinvastoin kitkaton hoidon porrastus ja sujuvat hoitotiet toisivat paljon säästöjä ja parempaa palvelua.