MURHEELLINEN LOPPU

Kävi kuten monet pelkäsivät. Mestarihiihtäjä Mika Myllylä ei selvinnyt Lahden tapahtumista koskaan. Pitkälle venynyt julkinen myllytys oikeudenkäynteineen vei karpaasin voimat.

Edes täydellinen tunnustaminen ei tuonut rauhaa hänen sielulleen. Se vain pahensi tilannetta. Hän joutui todistamaan entisiä hiihtokavereita ja valmentajia vastaan.

Selasin netistä norjalaisia, ruotsalaisia ja virolaisia lehtiä. Kaikissa näissä Mikan kuolema oli etusivun juttu. Poikkeuksetta niissä ihailtiin hänen luonnettaan urheilijana ja myönnettiin hänen upeat saavutuksensa. Myös todettiin se, että Lahti tappoi hänet. Lahden kisat olivat Mikan kohtalo. 

Hienon, herkän ja kielitaitoisen huippuhiihtäjän latu on nyt umpeutunut. Hän on saapunut maaliin. Varmaa on, että hänen saavutuksensa ja koskettava testamenttinsa Suomen kansalle nostaa hänet legendojen joukkoon.

Mikan viimeisten vuosien traaginen kujanjuoksu kosketti suomalaisia syvältä.