PARASTA PITKÄÄN AIKAAN

Tänään valtiopäivien avausjuhlan ehdoton kohokohta oli puhemies Ben Zyskowiczin puhe. Puhemies Zyskowicz uskalsi puhua valtakunnan ykkösfoorumilta selkokieltä. Hän tuomitsi yksiselitteisesti suomalaisten yritysjohtajien kultaiset kädenpuristukset ja ylisuuret eläkkeet.

Tähän asti tästä itsekkyyden huippuilmentymästä on vain hiljaa kuiskuteltu. Suomalaiset huippujohtajat ovat menettäneet suhteellisuuden tajunsa oman palkkansa ja palkkioittensa määrittelyssä. Tällainen ahneus on herättänyt kansalaisissa ihmetystä ja suuttumusta.

Oli hyvä, että puhemies puuttui tähän kansakunnan moraalia horjuttavaan epäkohtaan ja vääristymään. Miten voidaan perustella esimerkiksi entisen Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälän Suomen suurinta eläkettä. Hänen ansiolistaltaan löytyy muun muassa totaalisesti epäonnistunut Amerikan seikkkailu, joka maksoi 5 miljardia euroa.

Kyllä kansanedustajien tehtäviin kuuluu edelleen lainsäätämisen ohella yhteiskunnallisten epäkohtien ja vääristymien korjaaminen. Eikä rohkeus ole huono ominaisuus kansanedustajalle tai siksi pyrkivälle.  

Hyvä Zyskowicz!

Yksi kommentti artikkeliin ”PARASTA PITKÄÄN AIKAAN”

  1. Tapanin huomio Ben Zyskowiczin vatiopäivien avajaispuheesta on oikeaan osunut. Kaikella on rajansa, ainakin pitäsi olla, myös ahneudelle. Hyviä yritysjohtajia on ja heitä pitää palkita ja maksaa heille myös kunnon palkkaa ja eläkettä sitten aikanaan. Olisiko yksi kriteeri hyvästä yritysjohtajasta , että hän tyytyisi jopa oma-aloitteisesti kohtuullisuuteen Mikä se kohtuullisuus on, jääköön se itse kunkin harkintaan??!!

Kommentointi on suljettu.