AMERIIKAN MALLIIN

Turha valittaa, että täällä rahasta on uupeloa. Kun on tarve, niin tuohtaa kyllä löytyy. Täällä ” läpitte rehellisellä Pohjanmaallakin” on paiskattu viime aikoina kultaisesti kättä.

Peruspalvelukuntayhtymä Kalliossa päästiin eroon johtaja Anne Knaapi-Lammisesta vajaalla 300.000 eurolla. Ruokajätti Atria hyvästeli toimitusjohtaja Matti Tikkakosken 700.000 eurolla. 

Kumpikin epäonnistui työssään. Knaapi-Lamminen menetti luottamuksensa ja Tikkakosken Atria menetti Venäjän reissullaan kymmeniä miljoonia.

Mutta ei hätää. Suomen porvarit toivat Ameriikasta toimintamallin, joka ei jätä johtajia pulaan.  Tikkakoskenkin kelpaa jäädä eläkkeelle 700.000 euroa liivintaskussaan.  Sopii sitä päättäjien ja johtajien puhua pitemmistä työurista, kun näyttävät itse näin hyvää esimerkkiä. 

Meidän keskipohjalaistenkaan ei kannata hinkseleitä paukuttaa. Meillä juristit puhdistavat pöydät. Esimerkiksi Keskipohjan Metsänhoitoyhdistys, Kaustisen Kansanmusiikkisäätiö ja Korpelan Voima ovat panneet asiansa niin solmuun, että niitä ei avaa enää taikuri Iiro Seppänenkään. Näitä sotkuja selvittävien juristien laskutusmalli ja hinnasto on myös Ameriikasta kotoisin. Maakuntamme on tuomareitten kultamaa. Täällä riitttää vuoltavaa.

Keski-Pohjanmaan liitto voisi laittaa jenkkityylisen ilmoituksen Suomen Asianajajat-lehteen: Wanted asianajajat! Muuttakaa Keski-Pohjanmaalle. Täällä riittää hommia!