DEMARIT JA URPILAINEN

Demareiden puheenjohtaja Jutta Urpilainen on vielä helisemässä sekä puolueensa että oman kansanedustajaehdokkuutensa kanssa. Jutta ei ole saanut vielä missään vaiheessa puolueettaan hanskaansa.

Mielestäni Urpilainen teki ison virheen, kun hän ei lähtenyt Helsingistä ehdolle. Sieltä hänen läpimenonsa kohtuullisen isolla äänimäärällä olisi ollut selviö. Demareilla toimii etelässä käytännössä paljon puhuttu pitkä lista. Puolueen ykkösehdokkaat menevät takuuvarmasti läpi. Siitä pitää demareiden järjestökenttä huolen.

Vaasan vaalipiiristä Urpilaisen läpimeno ei ole itsestään selvää.  Seinäjoen Harry Wallin pyrkii väellä ja voimalla takaisin eduskuntaan eivätkä vaasalaiset suosiolla jätä nykyistä kansanedustajaansa Miapetra Kumpula-Natria rannalle. Kun näyttää tällä hetkellä, etteivät demarit saa Vaasan vaalipiiristä kuin kaksi kansanedustajaa, niin Jutalla on tosi paljon pelissä jännitettävää.

Myös kansanjohtajan pitää uskaltaa otta pieniä riskejä. Puheenjohtaja Urpilainen ei uskaltanut panna itseänsä etelässä likoon ja se voi koitua hänen lopulliseksi Waterlooksi.