RAIMO SUMMANEN SIPERIASSA OPETTAMASSA

”Siperia opettaa” sanonta tarkoittaa kantapään kautta oppimista tai jotakin epämieluisaa kokemusta. Mutta jos löytyy tarpeeksi osaamista, niin kyllä suomalainenkin kykenee Siperiassa opettamaan.

Tämän viikon Veikkaaja-lehdessä on hyvä artikkeli jääkiekkovalmentaja Raimo Summasesta. Häntä kehui esimerkiksi Jaromir Jagr uransa parhaaksi valmentajaksi. Se on tällaiselta maailman tähdeltä paljon sanottu.

Summanen on saanut päävalmentajana timantinkovan KHL:n kärkijoukkueen Avangard Omskin liekkeihin. Seura on voittanut 11 viimeistä otteluaan.

Muutama vuosi sitten Summanen liputettiin Kalervo Kummolan ja kumppaneitten toimesta ulos Suomen jäiltä. Se oli suomalaiselle jääkiekolle vahingoksi mutta Summaselle onneksi.

Maailmalla onneksi ymmärretään minkälainen valmentaja voi tuoda tosimenestystä. Huippuvalmentaja Summanen on Venäjällä näyttänyt minkälainen osaaja hän on.

Meillä nyky-Suomessa suositaan fiksusti käyttäytyviä mutta mitäänsanomattomia leipäpappeja, jotka kiertävät joukkueesta toiseen eivätkä sytytä enää ketään.