KORPELA MIERON TIELLÄ

Reino Peranderilla oli asiallinen kirjoitus KP 16.12 sähköyhtiö Korpelan Voiman tilanteesta. Yhtiön nykyinen johto on ummistanut silmänsä todellisuudelta. Mielestäni on selvää, ettei toisen omaisuutta noin vain jäädytetä korottomaksi lainaksi kuten Korpelassa uskotaan ja toivotaan.

On säälittävää, että selvässä asiassa poltetaan yhteisiä varoja kuten Perander toteaa. Korpelasta tulee juristeille antoisa työmaa. Siinä laskussa riittää sähkönkäyttäjillä maksamista.

Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntien viimeinen tahtohan oli, että Kokkola olisi tullut Korpelan jäseneksi niillä osuuksilla mitä liittyvillä kunnilla oli eikä rahaa olisi liikuteltu ja toiminta olisi jatkunut entisellään. Jatkossa olisi kehitelty maakunnallista mallia.

Korpela on nyt ajautunut mieron tielle ja aivan omilla jääräpäisillä päätöksillään.

Yksi kommentti artikkeliin ”KORPELA MIERON TIELLÄ”

 1. Viimeksi eilen kuuntelin vuodatusta siitä kuinka Korpela vain noudattaa perussopimusta ja siihen asiakirjaan vetoamalla Kokkolalle ei tarvisi mitään maksaa vaan rahat jäävät kirstuun korottomaksi lainaksi.
  Tietystihän se on huono kommentoida kun en ole kyseistä perussopimusta lukenut, mutta uskoisin jotta siitäkin voidaan tehdä tulkintoja ties mihin asti.
  Pelkään vain pahoin sitä, että juristit tulkitsevat sopimusta toisella tavalla jolloin joudutaankin etsimään maksajaa. Syytä olisi ollut päästää Kokkola jäseneksi jo nyt ilman väkivaltaa, kun jonkun sulkeminen ulkopuolelle harvemmin on mitään auttanut. Jäsenyyden myötä olisi voitu sitten tehdä selvityksiä sen suhteen mikä on sähköyhtiöiden tulevaisuus ja olisiko mahdollisuus lähteä rakentamaan yhteistä maakunnan (+Pohjois-Pohjanmaan jäsenet) kattavaa yhtiötä.

  Todennäköisesti olisi päädytty ainakin rakentamaan yhteinen yhtiö sähkönhankintaan, sillä sähkökin on nykyään pörssitavaraa, niin niillä markkinoilla yleensä isolla on paremmat mahdollisuudet kuin pienellä.
  Lisäksi Kokkolan Energia olisi voinut hyötyä Korpelan vahvasta osaamisesta verkkorakentamisessa.

  Myöhäistä ei ole vieläkään yli-maakunnallisen sähköyhtiön rakentaminen, mutta hankalaksi se menee kun yhdelle tärkeälle pelaajalle on sanottu ettei saa tulla pelaamaan ja pelikaverin pelioikeuskin viedään eikä siitä aiota maksaa..

Kommentointi on suljettu.