SUOMEN HIIHTOLIITTO LATUNSA PÄÄSSÄ

”Valheeseen tarvitaan kaksi. Yksi valehtelemaan ja toinen kuuntelemaan.” Homer Simpson.

Joku on sanonut, että valehtelu on aina totuuden vastaista puhetta, mutta totuudenvastainen puhe ei ole aina valehtelua.

Oli miten oli, niin viimeaikaiset tapahtumat Suomen Hiihtoliiton ympärillä ja vähän laajemminkin antavat vahvan todisteen siitä, että kannattaisi puhua totta.

Sananlasku sanoo, että valheella on lyhyet jäljet. Virolaiset sanovat, että valel on lyhikesed jalad. Tämä vanhan kansan viisas sanonta löytyy suurin piirtein joka kielestä. Mutta hiihtoliitossa se on ollut tuntematon käsite. Kun tarpeeksi valehdellaan, niin pöydän putsaaminen on  mahdotonta.

Suomen Hiihtoliiton tilanne on vaikea. Maajoukkuehiihtäjien  kannalta olisi parempi, jos nykyinen organisaatio kuopattaisiin. Pölyn laskeuduttua voisi ryhtyä rakentamaan toppatakkimiehille uudenlaista järjestelmää, jos sellaista enää tarvitaan.