LIPPONEN

Entinen pääministeri Paavo Lipponen on puolustanut ansiokkaasti ja perustellusti tämän päivän politiikan toimijoita median pyöritykseltä. Muutamat lehdet ovat järjestelmällisesti lyöneet leimaa poliitikkojen otsaan.

Kun jokin aika sitten tehdyssä tutkimuksessa poliitikko osoittautui kaikkien vähimmin arvostetuksi ammatiksi, niin Helsingin Sanomat julkaisi pitkän pääkirjoituksen, jossa pantiin lisää vettä myllyyn.

Lipponen toteaa tämän päivän Hesarin kirjoituksessaan, ettei ”poliitikko” ole  mikään ammattinimike, joten koko tutkimus on harhaanjohtava. Toimittaja sen sijaan on-mainitussa tutkimuksessa kolmanneksi vähiten arvostettu. Lipponen on sitä mieltä, että tällainen lehdistön toiminta vaarantaa demokratiaa ja sitä kautta sanan vapautta.

Lipponen neuvoo toimittajia: ”Hypätkää pois populistien kärryiltä ja palatkaa länsimaisen journalismin suureen perinteeseen, vallan armottomaan mutta asialliseen kritiikkiin.”

Hyvä Lipponen.