RIIKASSA RISTEILYLLÄ

Viime viikonloppu sujui keskustaväen matkassa Itämeren aalloilla m/s Baltic Princessin kuljettamana. Määränpäänä oli Riika Latvian pääkaupunki. Kun sää oli kesäisen lämmin, niin oli mukava tutustua kävellen Riikan vanhaan ja kulttuuristaan rikkaaseen keskustaan.  Tässä Baltian suurimmassa kaupungissa on asukkaita noin 700.000 ja se sijaitsee Itämeren rannalla ja Väinäjoen suulla.

Tällä puheenjohtaja ja pääministeri Mari Kiviniemen ensi kertaa kipparoimalla risteilyllä oli tarkoituksena antaa lähtölaukaus seuraaviin eduskuntavaaleihin ja kouluttaa ehdokkaita tulevia  koitoksia varten. Ohjelmassa oli korkeatasoisia seminaareja, joissa valtakunnan tason gurut toimivat alustajina ja keskusteluiden vetäjinä.

Kenen pellosta syöt? Kohtuullisen hyvä elämä? Tulevaisuuden työelämä? Millainen on Keskusta 2020? Mitä on köyhän asia 2010-luvulla? Millainen on keskustavihreä Suomi? Koulusta kortistoon? Siinä muutamia esimerkkejä aihepiireistä, joihin haettiin vastauksia. Kyllä matka täytti odotukset ja moniin järjestöväen etsimiin kysymyksiin saatiin myös vastauksia ja selventäviä ohjeita.

Meitä oli kaikkiaan mukana  risteilyllä noin 1700 aatesisarta ja veljeä. Sellaisessa parvessa on hauska lentää.  Kun on kertynyt jo tähän ikään monia tuttuja ympäri Suomen, niin ei tällaisella risteilyllä pääse pitkästymään vaan mielenkiintoista keskusteltavaa riitti. Tällaisilla retkillä selviää myös, miten asioita hoidetaan eri puolilla maatamme. Se on arvokasta tietoa ja antia. 

Kyllä meille risteilyllä olleille selvisi, minkälaisen myllytyksen kohteeksi meidän kelpo ministerimme Paula Lehtomäki on joutunut. Median kiinnostus ei ollut enää normaaleissa mittasuhteissa, vaan kiihko muistuttaa hyvin suunnitellulta takaa-ajolta. Jahdilla on selkeä käsikirjoitus.

Sanoin muutamalla median edustajalle tämän ja vakuutin, ettei keskusta nujerru. Olemme edelleen noin 20 prosentin puolue ja sellaisena aiomme jatkaa. Riikan risteily vahvisti uskoamme, että keskusta tulee ja jatkaa hallituspuolueena myös seuraavien eduskuntavaalien jälkeen