YLI RAJOJEN

Me ihmiset olemme aitaamisen mestareita. Pääsääntöisesti kuitenkin pitäisi pyrkiä murtamaan turhia raja-aitoja ja ennkkoluuloja.  

Pysyttäytyminen ainoastaan vanhoilla laduilla kipsaa uusien mahdollisuuksien etsimisen. Joskus pitää kuntapäättäjienkin lähteä umpilumelle. Runoilija Aaro Hellaakoskea mukaillen: ” Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.”

Toimintaa pitää viedä yli rajojen. Ei pidä maakuntapolitiikassakaan jäädä yhden kortin eikä yhden suunnan varaan. Tämä pitäisi muistaa erityisesti rajaseuduilla.

Yhtenä esimerkkinä maakuntapoliitikoille esitän, että Keski-Pohjanmaan keskussairaalan pitäisi aloittaa Luodon kunnan kanssa neuvottelut jäsenyydestä tai osajäsenyydestä. Kyllä sairaalan valtuustosaliin hyvin mahtuu pari larsmolaista.

Kalajokilaakson kuntien kanssa jäsenyysneuvotteluja ei voi käydä, koska OYS ei anna siihen mahdollisuutta.